Inschrijving dialoogtraining

Begeleid je regelmatig groepen en wil je jezelf bekwamen in het begeleiden van dialoog? Dan bieden we jou graag deze doelgerichte vaardigheidstraining aan!

Na afloop van de training kan je in een werkgerelateerde omgeving het gesprek op een meer diepgaande en verbindende manier voeren. Je hebt verschillende dialogische basisvaardigheden op zak die in veel omstandigheden van waarde zijn.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3,5 uur.  Daarbinnen besteden we veel tijd aan het ervaringsleren door dialogen met elkaar te voeren over gezamenlijk vast te stellen thema’s. We reflecteren op waarnemingen van onszelf en elkaar. Ook wordt er een theoretisch kader aangeboden waarin verschillende dialoogvormen en basisprincipes inzichtelijk worden.

Inhoud:
In de vijf bijeenkomsten staan we stil bij:

  • Basisprincipes en stromingen in dialoog
  • De kunst van luisteren en van spreken
  • Verdiepen door samenvatten en doorvragen
  • Observeren van de deelnemers en jezelf
  • Een goede vraag formuleren.

Het afsluitende onderdeel van deze basistraining is het zelf organiseren van een dialoog. Daaraan doet een van de begeleiders mee, zodat je na afloop een persoonlijke terugkoppeling krijgt van de observaties.

Aansluitend op de training basisvaardigheden kan een vervolg training worden gevolgd. De thema’s die daarin aanbod komen zijn onder andere interveniëren, posities in dialoog, kwaliteiten van luisteren en parafraseren.

Praktisch:
Donderdagmiddag 9 januari 2014, 23 januari, 6 februari, 20 februari en 6 maart 2014 van 13.30 tot 17.00 uur.
Locatie: De Tussentijd in Maarn.
Aantal deelnemers: 7 – 12 personen.
Begeleiders: Olga Plokhooij en Renate van der Veen.
De kosten voor het programma bedragen € 1.295,00 exclusief BTW en inclusief materiaal. De prijs voor particulieren en ZZP-ers is € 995,00 exclusief BTW.
Wil je deelnemen, meld je dan aan via dit aanmeldformulier.

Als je vragen hebt kan je contact opnemen met Olga op 06 2888 4784 of met Renate op 06 1489 0474.

De trainers:
Renate van der Veen : Dialoog is voor mij dé manier om op een heel gewone wijze een ongewoon en mooi gesprek te voeren met elkaar. Dialoog brengt je met elkaar in verbinding door persoonlijke ervaringen uit te wisselen, waardoor je de authenticiteit van mensen en de diversiteit tussen mensen ziet. Verrassende invalshoeken naast herkenbare ervaringen. Door meer mensen te leren hoe je dialoog begeleidt, wil ik bijdragen aan dialoog als vanzelfsprekende vorm van gesprek. Ik ben geschoold in diverse vormen van dialoog.

Olga Plokhooij : In Guatemala werd ik mij bewust van de kracht van dialoog. Een oeroude, verbindende gespreksvorm met grote actuele waarde. Door te vertragen in een vrije ruimte en ervaringen uit te wisselen rondom een centrale vraag, ontsluit je kennis. Soms ga je daarbij zelfs voorbij aan de kennis van de deelnemers en ervaar je hoe het is als de collectieve intelligentie spreekt. Sinds 2004 verspreid ik de dialoog in Nederland en richtte daartoe onder andere de beweging Nederland in Dialoog op.

Renate en Olga reisden in 2012 op uitnodiging van Timu Kota met een groep naar de Palestijnse Gebieden om een lokale dialoogvorm te ervaren en leren. Zie hier de documentaire die Thomas Sykora en Tom van de Beek maakten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.